Girl's day - 27. apríla 2017

Dňa 27. apríla 2017 sa po celom Slovensku uskutočnila akcia len pre dievčatá, ktoré mali možnosť spoznať prácu v oblasti informačno-komunikačných technológií. Táto udalosť sa konala pod záštitou prezidenta Andreja Kisku.

My, študentky druhých ročníkov a sexty, sme sa vybrali do nášho hlavného mesta. Cesta našimi železnicami bola zdĺhavá, dokonca aj s hodinovými meškaniami, ale na výber sme, bohužiaľ, veľmi nemali. V rámci Girl´s Day sme navštívili spoločnosti ako Softec, Google, Dell a Fakultu informatiky a informačných technológií STU. (Každá z nás navštívila len jednu z firiem, na ktorú sa vopred zaregistrovala.)

Boli sme milo prekvapené, pretože sme nečakali, že nás program v týchto spoločnostiach až tak zaujme. Napríklad v spoločnosti Dell sme mali príležitosť vyskúšať si zničiť "nezničiteľný" notebook používaný americkou armádou, byť "dvojičkou" jedného z pracovníkov Dell na oddelení technickej podpory, rozobrať a poskladať notebook a vypočuť si inšpiratívne príbehy žien pracujúcich v tejto spoločnosti. Na FIIT STU sme si mohli programovať robota, lietať s dronmi či zažiť štyri kratšie prednášky o zariadeniach spojených s ľudským telom.

Okrem programu nás čakali aj darčeky v podobe tričiek, príveskov, notesov, pier či diárov a veľmi chutné občerstvenie.

Zažili sme zaujímavý, podnetný, kreatívny deň.

Alexandra Poliaková II. B

Additional information